Blogi

Miten hyödyntää tekstiviestiä asiakaspalvelussa?

January 8, 2024

Tiesitkö että 75% asiakkaista laittaa mieluummin tekstiviestin kuin soittaa tai lähettää sähköpostia asiakaspalvelijalle? Tekstiviestillä on myös 98 prosentin avausprosentti. Ei siis ihme, että henkilökohtaiselta tuntuva ja hyvin tavoittava tekstiviesti onkin osa monen menestyvän yrityksen asiakaspalvelustrategiaa. 

Miten hyödyntää tekstiviestiä asiakaspalvelussa?

Monikanavaisessa asiakaspalvelussa saatetaan huomioida puhelinvaihde, somekanavat, chat ja sähköposti, mutta unohtaa kokonaan tekstiviesti. Se on kanava siinä missä muutkin ja vielä erittäin tehokas sellainen. Rakenteellisesti tekstiviesti eroaa vaikkapa sähköpostista niin, ettei se vaadi sovelluksia tai kirjautumisia, vaan on aina matkapuhelimen päänäytöllä yhden painalluksen päässä lukemisesta. Parhaat tulokset saadaan kun tekstiviestiä käytetään asiakaspalvelussa kaksisuuntaisena, eli asiakas voi vastata yrityksen lähettämään viestiin.

Tarjous tai ilmoitus työnkulun etenemisestä 

Kun asiakkaalle lähetetään tärkeää tietoa liittyen myynti-, huolto- tai tilausprosessiin, voidaan sähköpostin ohella viestit lähettää tekstiviestillä. Parhaimmillaan yritys tarjoaa mahdollisuuden vastata näihin viesteihin, jolloin asiakas voi valita juuri hänelle sopivimman viestintätavan. Kynnys vastaamiseen on matala, sillä tekstiviesti on nopea lähettää ja se on tyyliltään ytimekäs. 

Itsepalvelu asioinnin nopeuttamiseksi

Lääkärin vastaanotolle saapuessa moni onkin tottunut saamaan tekstiviestin, jossa ilmoittautumisen voi hoitaa vastaamalla tekstiviestiin. Vastauksena viestiin asiakas saa vastaanoton huonenumeron. Itsepalvelu nopeuttaa sekä asiakkaan käyntiä että tehostaa lääkärikeskuksen toimintaa, kun turhalta jonottamiselta vältytään. 

Asiakastyytyväisyyskyselyt ja arvostelut 

Asiakastyytyväisyyskysely tai linkki Google-arvosteluun kannattaa lähettää asiakkaalle heti asioinnin jälkeen, jotta muistijälki on tuore. Monien tutkimusten mukaan asiakkaat vastaavat herkemmin ja nopeammin tekstiviestitse lähetettyihin kyselyihin. Moni käyttää sähköpostia vain tietokoneellaan ja sähköpostiin ei kirjauduta välttämättä edes päivittäin. 

“Soitamme sinulle pian takaisin” 

Ruuhkapiikkien taklaamiseen voidaan hyödyntää takaisinsoittopalvelua, joka kerää tiedot myös niistä soittajista, jotka lopettivat jonottamisen kesken. Soittajille voidaan automatisoida tekstiviesti, jossa pahoitellaan ruuhkaa ja kerrotaan, että asiakaspalvelija ottaa yhteyttä esimerkiksi puolen tunnin kuluessa. Näin soittajalla on rauhallinen mieli, eikä hänen todennäköisesti tarvitse etsiä uutta palveluntarjoajaa. 

Markkinointikampanjat ja tarjoukset 

Siinä missä sähköpostikampanjoiden avausprosentti pyörii 20 prosentin hujakoilla, on se tekstiviestillä jopa 98 prosenttia. Koska tekstiviestit luetaan todennäköisemmin ja selvästi nopeammin kuin sähköpostit, voivat kampanjat olla hyvinkin lyhytaikaisia: jopa alle vuorokauden kestäviä. Tekstiviestilinkin kautta asiakas ohjataan suoraan kampanjasivulle, josta ostaminen tapahtuu kätevästi. 

Muistutus ajanvarauksesta tai tapaamisesta

Olemme tottuneita saamaan SMS-muistutuksia kampaamokäynnistä, hammaslääkäristä tai autohuoltoajasta. Samoin tekstiviestillä voidaan muistuttaa myös B2B-tapaamisista. Tapaamisen unohtaminen tai siirtäminen on epätodennäköisempää, ja sitoutuminen kasvaa. 

Pääsy- tai elokuvalippu ja kulkudokumentit 

Verkon saatavuus voi olla ongelma massatapahtumien aikaan, jolloin SMS-pääsylippu voi olla turvallisin vaihtoehto. Se saadaan myös nopeasti esiin ilman kirjautumista sähköpostiin.

Kaipaavatko asiakaspalvelun työkalut päivitystä?

Ota yhteyttä ja autamme rakentamaan yrityksellenne sopivimman kokonaisuuden.

contact person image

Kristian Leinonen

Myyntipäällikkö

kristian.leinonen@cuuma.com

+358 942 419 727